Suorien sohvien yleiset mitat – mikä on 2,5 istuttava sohva?

Minkä kokoinen on sohva kuvassa mittanauha ja sohva

Sohvan valinta voi olla haastavaa, mutta oikean kokoisen sohvan löytäminen on avainasemassa mukavan ja toimivan tilan luomisessa. Tässä blogitekstissä käsittelemme suorien sohvien yleisiä mittoja ja erityisesti keskitymme siihen, mitä tarkoitetaan 2,5 istuttavalla sohvalla.

Suorien sohvien yleiset mitat

Suorat sohvat ovat suosittu valinta monissa kodeissa niiden yksinkertaisen muotoilun ja monipuolisten sijoitusmahdollisuuksien vuoksi. Sohvien mitat vaihtelevat paljon mallista ja valmistajasta riippuen, mutta yleisesti voidaan antaa seuraavat suuntaviivat:

- Kahden istuttava sohva:
  - Leveys: Noin 140-180 cm
  - Syvyys: Noin 80-100 cm
  - Korkeus: Noin 80-100 cm

- Kolmen istuttava sohva:
  - Leveys: Noin 200-240 cm
  - Syvyys: Noin 80-100 cm
  - Korkeus: Noin 80-100 cm

Mitä tarkoitetaan 2,5 istuttavalla sohvalla?

2,5 istuttava sohva on termi, joka viittaa sohvaan, jossa on kaksi vierekkäistä istuin- ja selkätyynyä, vaikka sohva leveytensä puolesta soveltuu kolmelle hengelle. Useimmiten näitä sohvia nimitetään 3-istuttaviksi sohviksi, mutta useat valmistajat tarjoavat samoista sohvista 2,5-istuttavaa sekä 3-istuttavaa vaihtoehtoa.

Joskus voidaan myös puhua 3,5 istuttavasta sohvasta, joka taas tarkoittaa sohvaa, jossa on kolme istuin- ja selkätyynyä, vaikka sohva onkin neljälle hengelle sopiva eli se on extraleveä 3-istuttava.

Miksi valita 2,5 istuttava sohva?

Kompakti mutta tilava, 2,5 istuttava sohva tarjoaa ylimääräisen istumapaikan kahden istuttavaan verrattuna ilman, että se vie liikaa tilaa. Tämä tekee siitä täydellisen valinnan pienempiin olohuoneisiin tai huoneisiin, joissa tarvitaan joustavuutta.

Monipuolisuus, tämä sohvakoko sopii hyvin erilaisiin tiloihin ja sisustustyyleihin. Se voi toimia pääsohvana pienemmässä olohuoneessa tai lisäsohvana suuremmassa tilassa.

Mukavuus, 2,5 istuttava sohva on usein mukavampi istua, sillä se tarjoaa hieman enemmän tilaa rentoutumiseen. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan niin arjen kuin vieraidenkin varalle.

Sohvien mittatoleranssit

Yleisesti verhoilluissa huonekaluissa on mittatoleranssi, joka voi olla jopa 3 cm. Tämä tarkoittaa, että vaikka sohvan leveydeksi ilmoitetaan 200 cm, todellinen koko voi olla jotakin 197 - 203 cm väliltä.

Miksi näin? Tämä johtuu siitä, että sohvien valmistuksessa huomioidaan useita tekijöitä kuten rungon rakenne, pehmusteiden paksuus ja verhoilukankaan vaatimat ominaisuudet. Esimerkiksi käsinojien sivuille saatetaan tarvita eri paksuisia pehmusteita, ja sohvan rakenne voi sisältää moduuleja, jotka kiinnitetään istuinrunkoon eri tavoin eri tuotantoerissä. Mikäli tarvitset tuotteen tietyn mitan takuulla, suosittelemme ottamaan yhteyttä meihin ennen tilausta.

Yhteenveto

Suorat sohvat ovat monen kokoisia ja tarjoavat vaihtoehtoja eri tiloihin ja tarpeisiin. Löydät meidän valikoimastamme kaikki erikokoiset sohvat, kuten 2-istuttavat sohvat, 3-istuttavat sohvat tai vaikkapa kulmasohvat.

Valitse siis sopiva koko ja tyyli, ja varmista, että uusi sohva täyttää kaikki kodin tarpeet sekä tarjoaa mukavuutta ja tyyliä pitkäksi aikaa. Autamme mielellämme myymälöissämme Ilmajoella ja Vaasassa sekä verkkokaupassamme sinua valitsemaan täydellisesti teille sopivan sohvan. Joskus valinta voi olla senttipeliä ja silloin kannattaa olla yhteydessä meihin, niin etsimme oikean kokoisen vaihtoehdon.

© 2024 Lähdesmäki Oy - Suomen suurin yksityinen huonekaluliike