Ostoskori on tyhjä.

Tuotevertailussa ei ole tuotteita.

  • image
    Alk. 799€
    Oslo XL nahkasohva

Polyrottinki- ja kesäkalusteiden osto-opas


Kesäkalusteiden valintaopas

Kesäkalusteiden tarjonta on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Suuret terassit ja isot parvekkeet ovat oivallisia tiloja mukavan oleskelutilan pohjaksi. Myös pienempään tilaan saadaan näyttävyyttä ja toimivat ratkaisut oikeilla valinnoilla.

Lasitetuilla terasseilla ja parvekkeilla kesäkalusteiden käyttöaika on lähes ympäri vuoden. Nykyisen trendin mukaista onkin tehdä terassista tai parvekkeesta toinen olohuone täysin säänkestävillä kalusteilla.

Markkinoilla on myös erittäin huonolaatuista polyrottinkia sekä nonwood-materiaalia. Usein kalusteista puuttuu UV-suoja sekä homeenestokäsittely. Halvempi polyrottinki on myös pintavärjättyä. Halvemman polyrottinkikalusteen runkona on lähes poikkeuksetta koottava teräsrunko. Osina toimitettavan kalusteen kasaamisessa on usein ongelmia esimerkiksi pulttireikien yhteensovittamisessa. 

Tästä oppaasta saat apua oikeiden kalusteiden valintaan.


 

Polyrottinki

 

Nonwood / Polywood / Aintwood

 

 

polyrottinki muovirottinki rottinki


Polyrottinki (tai muovirottinki) on suosituin
materiaali pihakalusteille. Sen uskomattomat
säänkesto-ominaisuudet ja lähes rajaton 
muotoiltavuus on syrjäyttänyt useat muut valmistus
materiaalit.

Polyrottinki on muoviseoksesta
valmistettu punos, joka ulkoasultaan
muistuttaa luonnonmateriaaleista valmistettua
rottinkia. Erona luonnonmateriaaleihin on
todella hyvä säänkesto.

Käyttämämme polyrottinki on läpivärjättyä ja
UV-suojattua. Voit säilyttää polyrottinkikalusteita
ulkona ympäri vuoden. Käyttämämme polyrottinki on
myös homeenestokäsitelty. 


Polyrottingin hoitaminen on helppoa. Pese kalusteet
säännöllisesti siihen tarkoitetulla pesuaineella.  

                    

 nonwood polywood aintwood puumuovi puujäljitelmä


Nonwood eli muoviseoksesta valmistettu
puujäljitelmä on polyrottigin veroinen, täysin 
UV-suojattu materiaali ulkokalusteille. Muita
nimityksiä nonwoodille on  polywood ja 
aintwood. Me käytämme nimitystä nonwood.

Nonwood materiaalia käytetään yleensä 
pöydän kansissa, sekä istuimien istuinosassa
sekä selkänojassa.

Käyttämämme nonwood puunjäljitelmä on täysin UV-suojattu ja
läpivärjätty, joten voit säilyttää nonwood kalusteita
huoletta ulkoilmassa sään armoilla. Käyttämämme
nonwood materiaali on myös homesuojattu.

Nonwoodin hoitoon käyvät esimerkiksi tämä ja tämä
hoitoaine. Hoitoaine tekee pinnasta myös likaa
hylkivän. 

 
Runkomateriaalit ja rakenne - kalusteen tärkein osa


Polyrottinki kalusteiden runkomateriaalit eroavat huomattavasti eri hintaisissa tuotteissa. Polyrottinkipunos on täysin säänkestävä ja lähes hoitovapaa. Siksi myös runkomateriaalin on tärkeää olla kestävä ja ruostevapaa!

Suosittelemme ehdottomasti valitsemaan alumiinirunkoisen ja hitsaamalla kasatun ulkokalusteen. Alumiinirunkoisen kalusteen voit huoletta jättää ulkoilmaan myös ilman katosta. Teräsrunkoinen kalusto on altis ruostumiselle ja ruuveilla kasattu runko voi vaatia ruuvien kiristelyä kuten puukalusteet.

 

Alumiinirunko

 

Teräsrunko


Toimitus koottuna
 
Hitsattu putkirunko

Ruostumaton 

Kevyt kantaa ja siirrellä 
 
--- 

--- 

--- 

---  

Toimitus osina, kasaaminen yleensä hankalaa

 Liitokset pulteilla

 Altis ruostumiselle

Raskaampi rakenne 

 

 

Valmistus

Käymme paikanpäällä tehtailla suunnittelemassa ja hyväksymässä valikoimamme kalustemallit ja myös kontrolloimme valmistuksen laatua jatkuvasti.

Tiedämme jokaisen tuotteen tarkan alkuperän ja tuotteen sekä valmistajan historian. Me tiedämme mitä myymme!
 

Oheinen materiaali on kuvattu henkilökuntamme vieraillessa valmistajan tehtaalla. 

 

    

 
 

Puiset ulkokalusteet

Puiset ulkokalusteet - Willamo sarja
Polyrottinki ja nonwood materiaalien hallitessa kesäkalustevalikoimaa, pitää massiivipuiset kalusteet yhä pintansa tietyissä olosuhteissa. Esimerkiksi Willamo-sarjan upeat mäntykalusteet sopivat sekä sisäkäyttöön, että terassille tai parvekkeelle.

Kokopuiset kesäkalusteet sopivat mainiosti suojaisalle terassille tai parvekkeelle. Esimerkiksi lasitetut terassit tai parvekkeet ovat olosuhteiltaan hyvät myös puukalusteille. Myös sateenpitävä katos riittää suojaamaan puukalusteita suuremmilta rasituksilta.

Puukalusteet sopivat yleensä myös sisäkäyttöön. Willamo-sarjan tuotteet ovat suosittuja sekä sisä-, että ulkokäytössä.

Puhdista puukalusteisiin kiinnittynyt lika ennen sen imeytymistä puuhun. Luonnonmateriaalina puuhun imeytyy helposti esim. läikkynyt juoma. Puu elää jatkuvasti kosteusvaihtelun vuoksi.Terassin tai parvekkeen kalustaminen - kalusteet käyttötarkoituksen mukaan


Valikoimastamme löydät ruokaryhmät, sohvaryhmät, penkit ja tuolit sekä kaikki muut terassin kalusteet.  Perinteisesti terassille tai parvekkeelle on valittu kalusteet ruokailua varten. Jatkuvasti yleistyy terassin ja parvekkeen kalustaminen myös ajanviettopaikaksi sohvineen ja sohvapöytineen. Isot terassit ja parvekkeet mahdollistavat erillisen ruokailualueen ja ajanvietto alueen.


Esimerkki kulmasohvalla rajatusta ruokailualueesta
 

Erillinen ruokailualue ja ajanvietto nurkkaus Pitkänmalliseen terassiin on rajattu erillinen ruokailualue sijoittamalla kulmasohva poikittain terassille. 
Kulmasohvien taustat meidän polyrottinkikalusteissamme ovat alas asti punottuja, joten ne voidaan sijoittaa myös keskelle tilaa. Usein kulmasohva koostuu erillisistä moduuleista, joita voit sijoitella vapaasti myös erikseen.

Kulmasohvassa on usein mukana matala sohvapöytä. Sohvapöytä ei sovellu ruokailuun normaali korkuisen pöydän tavoin. Esimerkiksi suositussa St. John kulmasohvassa on mukana korkeampi pöytä, joka mahdollistaa myös ruokailun. Pöydän pinta on Nonwood-materiaalia. 

 

 

 

Esimerkki kulmasohvan ja ruokapöydän sijoittamisesta neliön muotoiselle terassille
 

Kulmasohva ja pyöreä ruokapöytä neliön muotoisella terassilla

Neliön muotoiselle tai ahtaalle terassille kulmasohva istuu hienosti terassin tai parvekkeen kulmaan. Ahtaaseen tilaan sopii mainiosti esimerkiksi pyöreä ruokapöytä. Kevyet alumiinirunkoiset tuolit voidaan helposti nostaa myös sohvan viereen sohvapöydän ääreen. Samassa tilassa voidaan ruokailla tai istuskella iltaa. Pyöreää ruokaryhmää ulkokäyttöön löydät meidän valikoimasta useaa eri mallia. Esimerkiksi Enna-ruokailuryhmä.

 

 

 

 

 

 

 

Kesäkalusteiden pehmusteet

 

Valikoimamme lähes jokaiseen polyrottinkikalusteeseen kuuluu erillinen pehmuste. Pehmusteet valmistetaan yleensä polyesteri materiaalista, joten ne hylkivät likaa ja kosteutta. Pehmusteet tekevät esimerkiksi kulmasohvasta erityisen mukavan istua. Käyttämämme pehmusteet ovat myös homeenestokäsiteltyjä.

Löydät valikoimastamme erikokoisia irtopehmusteita kaikkiin kesäkalusteisiin. Pehmustevalikoimaamme pääset tutustumaan tästä.

 

Pehmusteiden hoito


Suosittelemme käsittelemään kesäkalusteiden pehmusteet erityisellä tekstiilisuoja-aineella. Suoja-aine tekee pehmusteen pinnasta vettä ja likaa hylkivän.Pehmusteiden säilytys

Ison kulmasohvan tai lepotuolin pehmusteet vaativat paljon säilytystilaa. Kätevin ratkaisu tähän on pehmustelaatikko. Löydät valikoimastamme useita erilaisia terassilaatikoita pehmusteille tästä.