Luotettavaa huonekalukauppaa jo vuodesta 1972

Tarinamme alkoi maaliskuussa 1972 Vaasassa, kun Raimo Lähdesmäki avasi pienen 100m² huonekalumyymälän puutalon pohjakerrokseen Vaasan Pitkäkadulla. Ennen tätä oli Raimo aloittanut huonekalualalla työskentelyn heti armeijan jälkeen. Ennen oman yrityksen perustamista Raimo kiersi toisen palveluksessa Etelä-Suomessa ovelta ovelle sohvia myymässä kuten tuohon aikaan pohjanmaalla oli tavallista. Sijaitsihan pohjanmaalla suurin osa sohvan valmistajista. 

Vaasan myymälän valikoima kattoi alkuvaiheessa melko suppeasti erilaisia kodin kalusteita, mutta asiakkaat löysivät uuden myymälän ja toiminta lähti käyntiin mukavasti.

1976 - Huonekaluvalmistajaksi

Kun huonekalumyynti oli saatu Vaasassa toimimaan oli aika ottaa seuraava askel. Raimo aloitti huonekaluvalmistuksen Ilmajoella aloittamalla huonekalujen valmistuksen Ilmajoella, tuotteina lähinnä sohvakalusteet.

Nopeasti vuonna 1977 tuli eteen Vaasan myymälästä luopuminen yrityksen panostaessa täysin huonekalujen valmistukseen. Vaasan myymälä myytiin toiselle yrittäjälle.

Joitakin oman valmistuksen tuotteita

1978 - myymälä Ilmajoelle

Veri veti takaisin asiakkaiden pariin ja vuoden tauon jälkeen avasi Raimo taas myymälän. Tällä kertaa Ilmajoelle ja ensimmäistä kertaa omiin liiketiloihin Ilmajoen Yrittäjätaloon. 

Tehdas valmisti huonekaluja ja myymälässä näitä huonekaluja myytiin asiakkaille ympäri maakunnan.

1980-luku - kasvun aikaa

Pian tulikin jo aika laajentaa myymälää ja vuonna 1982 hankittiin 2550m² halli Ilmajoelta kantatie 67:n varrelta, aivan vanhan myymälän lähistöltä.

Seinäjoelle

1983 avasimme toisen myymälämme Seinäjoelle. Asiakkaita palveltiin siten Ilmajoen ja Seinäjoen myymälöissä ja oma tehdas tuotti huonekaluja myyntiin. Tuli ajatus keskittää kaikki myynti yhteen suureen toimipisteeseen...

Suomen suurin huonekaluliike

Vuonna 1987 valmistui uusi oma noin 6000m² suurmyymälä Ilmajoelle Kaaronojantielle. Myymälä oli valtava panostus ja Raimon oman visioinnin tulos. Myymälästä oli määrä tulla koko maakunnan ykköspaikka kodinsisustajille. Myymälä vakiinnutti paikkansa maakunnan suurimpana huonekaluliikkeenä ja nykyään Ilmajoen myymälä on Suomen suurin huonekaluliike. Missään muualla Suomessa ei ole yhden katon alla esillä yhtä paljon eri huonekaluja. Siksipä Ilmajoen myymälässä käy asiakkaita myös lähialueiden lisäksi myös kauempaa esimerkiksi Tampereen seudulta.

 

Kun Ilmajoen avattiin keväällä 1987, keskitettiin kaikki toiminta yhden katon alle. Seinäjoen myymälä suljettiin ja Seinäjoen asiakkaat löysivätkin nopeasti Ilmajoen suurmyymälään. Myös oma valmistustoiminta lopetettiin samana vuonna, jotta kaikki voimavarat voitiin keskittää uuden täydenpalvelun sisustusmyymälän toimintaan.

90-luvun oppivuodet

90-luvun alku on jäänyt Lähdesmäenkin historiaan oppivuosina. Uusi myymälä oli juuri 80-luvun lopulla avattu Ilmajoelle ja tästä oli syntynyt valtavamäärä lainaa. Kylillä puhuttiin Lähdesmäen voittaneen lotossa, kun oli vara rakentaa niin hieno myymälä, mutta todellisuudessa töitä paiskittiin aamusta iltaan ja lainamäärä oli valtava. Raimo kertoo laman aikana tarjonneensa myymälän avaimia pankinjohtajalle useita kertoja.

 

Kovalla työnteolla ja ennen kaikkea uskollisten asiakkaiden vuoksi lama-ajasta selvittiin. Lama kuitenkin opetti pitämään yrityksen taseet kunnossa. Yritystoiminnan kulujen ja menojen seuraaminen onkin tullut Raimo Lähdesmäen päivittäiseksi tavaksi ja tämä jatkuu edelleen. Lama-ajasta on selvitty ja yrityksen taloustilanne onkin ollut viime ajat huonekalualan parhaimmistoa.

Jatkuvan kysynnän vuoksi 1991 tehtiin vielä yksi myymäläkokeilu Seinäjoelle, joka kuitenkin lopetettiin jo vuonna 1993, kun todettiin että Ilmajoen suurmyymälä pystyi palvelemaan paremmin koko Seinäjoen talousalueen asukkaita.

Pitkän tauon jälkeen vuonna 1994 päätettiin avata oma toimipiste aivan Vaasan keskustaan missä sattui olemaan sopivat 1700m² toimitilat tarjolla.

1997 Ilmajoen suurmyymälän yhteyteen avattiin täysin itsenäinen Sotka-myymälä.

 

2000-luku, kasvua joka alueella

Toukokuussa 2003 muutti Vaasan myymälä omiin entistä suurempiin tiloihin Vaasan Kivihakaan. Tämä vahvisti markkinaosuutta Vaasan talousalueelta entisestään. Vaasan myymälä palveli näissä tiloissa Kivihaassa kesään 2008 saakka, jolloin toimitilat myytiin toisen myymälän käyttöön. Jälleen tuli aika keskittää kaikki myynti yhden katon alle Ilmajoen suurmyymälään. 

Vielä saman vuoden aikana 2008 valmistui Ilmajoelle oma keskusvarasto, joka kuitenkin osoittautui nopeasti liian pieneksi, kun seuraavana vuonna vanhat varastotilat suurmyymälän yhteydessä muutettiin myymälätilaksi. Seuraavana vuonna rakennettiinkin jo uusi varastohalli, joka aluksi toimi Outlet-myymälänä, mutta muutettiin pian varastokäyttöön.

Sittemmin varastoksi on hankittu Ilmajoen Koskenkorvalta yli 2000m2 halli, jota tarvittiin kasvaneen maahantuonnin tarpeisiin. Kesäkalusteille rakennettiin myös oma suuri keskusvarasto Kaaronojantien varteen. Tätä nykyä varastopaikkoja onkin monessa pisteessä Ilmajoella. Omat varastot mahdollistavat laajan valikoiman myymisen nopealla toimituksella. Meidän tunnetaankin siitä, että tarvittaessa meiltä saat aina sängyt, sohvat ja ruokaryhmät heti mukaan.

Vaasan uusi myymälä 2016

Pitkän tauon jälkeen vuonna 2016 valmistui oma myymälämme Vaasan Kivihakaan. Keskeiselle paikalle Kivihaan alueelle valmistui nykyaikainen myymälähalli, joka on suunniteltu huonekaluliikkeen tarpeita ajatellen.

Vaasan myymälä onkin löytänyt paikkansa Vaasan huonekalumarkkinoilla ja saammekin palvella asiakkaita joka päivä, kahdella kielellä tietysti.

Verkkokaupoilla uusille vesille

Avasimme Lähdesmäki.fi verkkokauppamme vuonna 2013. Verkkokaupalla pystymme palvelemaan asiakkaita koko Suomen alueella ja tarjoamaan myös paikallisille asiakkaille laajan valikoimamme kätevästi kotisohvalle.

Verkkokauppa on ollut kasvussa jo perustamisestaan lähtien. Verkkokauppa ja digitalisaatio onkin tuonut toimintaamme täysin uusia ulottuvuuksia. 

Alkuvuodesta 2020 avasimme uusitut modernit huonekalukauppamme netissä.

Tänä päivänä

Myymälämme Ilmajoella ja Vaasassa palvelevat asiakkaita päivittäin. Meillä työskentelee 20 hengen osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö. Kehitäme valikoimaamme kotimaisten valmistajien kanssa jatkuvasti. Myymälästämme löytyykin usein tuotteita, jotka eivät ole vielä saatavissa muiden jälleenmyyjien kautta. Tarjoamme alan parhaat brändit ja erityisen laajan valikoiman.

Oma maahantuontimme on entistä suurempaa. Valmistutamme omia mallistoja eri tehtailla ympäri maailmaa esimerkiksi Virossa ja kaukoidässä. Matto-osastomme on myös suuressa kasvussa ja olemmekin jatkuvassa yhteistyössä suoraan valmistajien kanssa niin Intiassa, Pakistanissa, Egyptissä kuin Euroopassa.

Verkkokauppamme Lähdesmäki.fi palvelee kaikkia kodinsisustajia Suomen suurimmalla huonekaluvalikoimalla. Kesäkalusteet.fi kaupasta löydät Suomen suurimman puutarhakalustevalikoin. Ja perheen uusin tulokas on Nettimatto.fi verkkokauppa, josta löydät, yllättäen, Suomen suurimman mattovalikoiman. https://www.nettimatto.fi/aidot-kasinsolmitut-matot

Meillä pohjanmaalla asiat on totuttu tekemään isosti. Valikoimamme ovat jo alan suurimmat, mutta se ei vielä riitä. Verkkokauppohimme odottaa jonossa vielä valtava valikoima tuotteita. Saammekin lähes päivittäin asiakkailta kommentteja kuinka valikoimastamme löytyy sellaisia tuotteita, joihin ei kilpailijoiden valikoimissa törmää.

Yrityksemme on edelleen 100% kotimainen perheyritys. Raimo ja Irmeli Lähdesmäki ovat yhä paikalla Ilmajoen myymälässä ja heidän kaksi poikaansa Tuomas ja Juhana ovat ottaneet vetovastuuta yhtiön toiminnasta.

Yhä edelleen Raimo itse avaa myymäläänsä ovet aamulla ja sammuttaa myymälän valot illalla. Mitäpä muuta sohvakauppias tekisi.

Lähdesmäki Oy:lle on myönnetty Suomen vahvimmat Platina -sertifikaatti vuosina 2007-2024Lähdesmäki Oy:lle on myönnetty Suomen vahvimmat Platina -sertifikaatti vuosina 2007-2024
© 2024 Lähdesmäki Oy - Suomen suurin yksityinen huonekaluliike